HUN

ENG

Orvosok és az influenza vakcina

  • 2021-07-21 00:00:00
  • Kutatás

2020. márciusában 307 felnőtteket és 170 gyermekeket kezelő háziorvost kérdeztünk meg országosan reprezentatívan egy kérdőíves kutatás keretében. A kutatást a Sanofi Pasteur támogatásával készítettük. A célunk az volt, hogy objektív képet adhassunk arról, hogyan alakult a háziorvosok gondolkozása az influenza elleni oltásokról, COVID-19 elleni oltásokról, illetve milyen elképzeléseket fogalmaznak meg a jövőre része. A tanulmány néhány főbb megállapítását lentebb ismertetjük

 

A háziorvosok több, mint 1/3-a egyetért azzal, hogy mivel idén az influenza szezon igen enyhe volt, egyes szakmai vélemények szerint jövőre nagyobb erővel térhet vissza, mivel az immunrendszerünk kevésbé fog emlékezni rá.

 

 

Mind a COVID-19, mind pedig az influenza esetében úgy gondolják az orvosok, hogy továbbra is velünk maradnak, több, mint 2/3-uk szerint mindkét oltással kell majd oltani minden szezonban.

 

 

A kutatás eredményeit részletesen hamarosan megjelenő szakmai cikkekben ismertetjük majd - amint megjelennek a cikkek, a vonatkozó elérhetőséget itt közöljük.