HUN

ENG

Lehet-e okos az egészségügy? - Az első hazai mobile health konferencia

  • 2014-04-23 10:06:00
  • Konferencia

A következő évek, évtizedek egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő ágazata az egészségügy lesz. A Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület ezért konferenciát szervez, melynek célja, hogy hazánkban elsőként járja körbe több szempontból is a feltörekvő mHealth megoldásokat. Egyre több olyan applikáció, szoftver, okos eszköz lát napvilágot, amely az egészségügyi ellátás bizonyos dimenzióit otthonunkba költözteti. Ezzel tevékenységi körök, döntések és felelősség kerül a betegek kezébe, amelyhez azonban szakmai támogatást is kell nyújtani. A betegeknek ismerniük kell ezeket a technológiákat ahhoz, hogy jó döntéseket hozzanak.

A konferencián a legmodernebb, legújabb tecnhológiákat ismerhetjük meg. Konkrét példákat hallhatunk a ma elérhető technológiákból és megismerhetjük az elkövetkező időszak egészségipari trendjeit. Az új technológiák jogi és szabályozási változásokkal is járnak. Megvitatásra kerül a mobil egészségügy által generált adatok védelme és a kapcsolódó betegjogok. Az mHealth középpontjában a beteg áll: a betegszervezetek képviselőitől megtudhatjuk, hogy a betegek milyen igényeket támasztanak a modern, személyre szabott egészségügyi megoldásokkal szemben.

Hogyan változik, változik-e ezzel párhuzamosan a gyógyszeripar kommunikációja, stratégiája? A dinamikusan fejlődő egészségipar vonzó terep lehet-e a befektetők számára? Milyen volumenű beruházást igényel? Mekkora kockázatot rejt magában egy-egy infokommunikációs technológiára épülő fejlesztés? Mindemellett szó lesz arról is, hogy milyen egy modern betegirányítási platform és hogy hogyan nézzen ki a jövő ellátásszervezési rendszere.

A konferencia programjáról és a regisztrációs díjról bővebben a Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület (F|M|E) oldalán olvashat.