Jelentősen nőtt itthon az okoseszközzel rendelkező orvosok aránya

  • 2013-08-22 08:32:00
  • Kutatás


A Közép-Kelet Európai régiót vizsgáló felmérésből kiderül: a tavalyi évhez viszonyítva nem változott az asztali számítógéppel illetve laptop-pal rendelkező doktorok aránya, ez előbbivel 89, notebook-kal 85%-uk rendelkezik.

A fentiekkel ellentétben ugyanakkor jelentős változás figyelhető meg az okoseszközök piacán. Az okostelefonnal rendelkező orvosok aránya a tavalyi évhez viszonyítva 10%-kal bővült, jelenleg 39%-os értéket mutat. Különösen a háziorvosok esetében figyelhető meg elmozdulás, ahol 14%-os a növekedés (a szakorvosok esetében +6% a változás).

2012-höz viszonyítva az iPad-del rendelkezők arányát illetően 4%-kal mérhetünk magasabb értéket (16%), míg a Galaxy-val vagy egyéb okos táblagéppel rendelkezők köre megduplázódott (15%). Orvoscsoportok tekintetében kiegyenlített az eszközök előfordulása mindkét típus esetében.

Az elektronikus könyvolvasó eszközzel rendelkezők aránya nem változott az elmúlt egy év alatt (7%).

A Szinapszis Kft. 2004 óta rendszeresen, minden évben vizsgálta a magyar orvosok internetezési szokásait. 2012-ben a témákat kibővítettük és a kutatást kiterjesztettük Közép-Kelet Európa 9 országára, ezzel a projekt egyedülállónak számít ebben a régióban. Aktuális 2013-as felmérésünk kiemelkedő újdonsága, hogy a tavalyi évhez viszonyított összehasonlító, trend elemzéseket tartalmaz. Projektünk minden országra külön részletes, a háziorvosokat és szakorvosokat is összehasonlító elemzést és vezetői összefoglalót foglal magában, valamint a 10 ország eredményét együttesen bemutató régiós riportot. Az érintett országok: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária és Törökország.

Az 1.700 orvos megkérdezésével végzett MedNetTrack CEE tanulmányok 2013. szeptember végétől érhetőek el, szeptember 15-ig történő megrendelések esetén jelentős kedvezményt biztosítunk. További információért, megrendeléssel kapcsolatban, keressen bennünket!