HUN

ENG

HealthPortalsAudit 2010/2

  • 2011-02-02 06:22:00
  • Kutatás

Legfrissebb tanulmányunkban a dolgok mélyére ástunk: a korábbi kiadvánnyal ellentétben ez az anyag elsősorban nem a hazai egészségportálok ismertségére, megítélésére fókuszál. Külön fejezetben természetesen bemutatjuk a honlapok működése szempontjából lényeges legfrissebb mutatókat, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy megértsük, hogyan keres online egészségügyi információt egy laikus, és hogyan vélekedik a tájékozódás ezen formájáról a szakma.

Hány percet fordítanak egészségügyi információszerzésre a felhasználók a világhálón? Milyen témában és kinek keresnek tanácsokat, megbeszélik azokat valakivel? És mitől lesz egy egészségportál igazán hiteles? – Néhány kérdés, amelyekre biztosan választ adunk, de elemzésünkből az is kiderül, hogy a lakosság és az orvosok egészen mást gondolnak arról, milyen tartalom szükséges egy egészségportálon.

Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy az internetnek nagyon komoly szerepe és felelőssége (!) van az egészséggel kapcsolatos felvilágosításban, a tudatosabb gondolkodás alakításában. Írásunk hasznos információkkal szolgálhat az egészségügyi online kommunikációban érintett minden piaci szereplőnek – beleértve nem csak a gyógyszeripart, de még az orvosokat is!

A HealthPortalsAudit 2010/2 digitális válozata a Szinapszis Kft. honlapjáról ide kattintva megtekinthető, regisztrációt követően ingyenesen tölthető le!