Health 2.0 Párizs

  • 2010-04-28 09:40:00
  • Konferencia

Április 6-7. között Párizsban került megrendezésre az első Európai Health 2.0 konferencia. A rendezvény kiemelt témája, hogy a Web 2.0 és a közösségi média használata miként változtatja át a hagyományos értelemben vett egészségügy gyakorlatát, betegellátás rendszerét Európában.

A felszólalók között 10 európai ország betegei, orvosai, online és mobil alkalmazás szolgáltatói, kórházak, biztosítók, gyógyszergyárak és kormányzati vezetők képviseltették magukat. A konferencia szervezői az e-health (eEgészség) specialistának számító Health 2.0 San Francisco-ból és a párizsi Basil Strategies a betegellátást forradalmasító új eljárások kidolgozását szolgáló közös gondolkodás és kapcsolatteremtés céljából hívták a kétnapos rendezvényre a betegellátással kapcsolatos iparágak képviselőit, az internet- és mobilszolgáltatókat, valamint a közösségi média tagjait.

A Health 2.0 Európai Konferencia napirendje (http://www.health2con.com/paris2010/agenda) számos olyan témát érintett, mely fontos az egyre növekvő európai e-Health (Egészség) szektor szempontjából. Szó volt a betegek saját egészségügyi állapotának követésére kidolgozott webes alkalmazásokról, az orvosok egymás közötti, illetve az orvos-beteg kommunikáció webes formáiról, valamint a hagyományos betegellátó rendszer szereplőinek stratégiai bevonásáról is.

A Szinapszis Kft. képviseletében Gyarmati Gábor cégtulajdonos tartott előadást, a Pharma and Health 2.0 panelben. Az előadóval készült interjú a The Health Care blogján jelent meg, mely során a magyar online kommunikációs helyzetet elemezték, és rövid bemutatásra kerültek saját portáljaink is.

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

http://www.thehealthcareblog.com/the_health_care_blog/2010/03/health-20-in-hungary-yes-we-can.html#more

A Health2.0 Konferencia további tapasztalataival, illetve az elmúlt évek hazai és nemzetközi digitális kommunikációs trendjeivel kapcsolatos információkért személyes találkozó keretében is partnereink rendelkezésére állunk!